Referenties Onderwijs Gratis proefstuk Documentatie Contact

Aluminium Profielsysteem


            

      

      


Downloads


Download aluminium profielsysteem 3D CAD Files
NewtonMiniTec Profielsysteem
ICAD Documentatie
 ICAD Assembler downloaden


Veelzijdig profiel voor standaard bouten en moeren!

Flexibel en snel


Flexibiliteit en snelheid zijn voor veel bedrijven belangrijke factoren om kwaliteit te optimaliseren, concurrerend te blijven en om met het team beter te presteren. Newton biedt een effectief programma aluminiumprofielen en accessoires en uitgekiende software voor het ontwerpen. Alles is erop gericht om ontwerptijd en fabricagetijd te verkorten. U bespaart tijd!

Flexibel en snel construeren...


Know how


Newton heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van aluminium profielsystemen. In die tijd hebben wij componenten en samenstellingen geleverd aan het midden- en kleinbedrijf en multinationals in diverse branches en diverse landen. Daarbij gaat het om zowel grote als kleine opdrachten variërend van het leveren van een paar meter profiel met enkele verbindingen, voorbewerkte producten volgens tekening tot compleet samengestelde machineframes met alles er op en er aan.

Onze adviseurs en constructeurs weten wat mogelijk is met het profielsysteem. Newton beschikt over een goed geoutilleerde werkplaats en onze monteurs kunnen netjes en efficiënt een samengesteld geheel bouwen.

Newton heeft kennis en ervaring waar u wat aan hebt...


Een breed assortiment


Het systeem bestaat uit o.a. profielen, verbindingen, afdichtingen, scharnieren, hang- en sluitwerk, panelen, lineair geleidingen, aandrijvingen en besturingen. De profielen en accessoires zijn zo gestandaardiseerd dat er voor specifieke constructies flexibel en snel met standaard componenten een oplossing gerealiseerd kan worden.


vinkje Verreweg de meeste profielen en componenten zijn direct uit voorraad leverbaar.

            

vinkje Vanzelfsprekend kunt u er ook voor kiezen om uw profiel op maat te laten zagen of te laten voorzien van schroefdraad, boor- of tapgaten.

vinkje Uw gewenste montage van samenstellingen, zoals machineframes en afschermingen, voeren wij graag voor u uit.

vinkje Het volledige assortiment is in 3D te gebruiken.


Toepassingen


Er zijn oplossingen gemaakt voor o.a. machineframes, veiligheids- en geluidsafschermingen, ergonomische werkplekken, dynamische lineairsystemen, handlingsystemen, verstelsystemen, transportsystemen, vitrines enzovoorts.


Voordelen


Het profielsysteem is flexibel, herbruikbaar, schoon en oppervlaktebehandelingen zijn niet nodig.

Specifiek is de werksnelheid.
Dat komt o.a door de supersnelle Minitec verbinder die de constructeur snel kan toepassen en die zonder enige voorbewerking snel gemonteerd kan worden.

Een ander specifiek voordeel is het gebruik van standaard bouten en moeren.
Daarmee bespaart u veel en ook is het gemakkelijk in het gebruik.


Bespaar ontwerptijd en voorbereidingstijd


Het systeem heeft een duidelijke internetcatalogus die altijd up to date is en een uitgebreid online ICAD programma (ook op CD verkrijgbaar) waarmee u tekenblokken direct kunt downloaden zodat u altijd de juiste tekeningen bij de hand heeft. De verbinders zijn bijzonder gebruiksvriendelijk voor zowel constructeur als monteur! Zie hiervoor:

 ICAD Assembler downloaden
ICAD Documentatie

De organisatie


Wij houden ervan om samen te werken en om een passende aanbieding voor u uit te werken of het nu gaat om grote of kleine opdrachten. Onze organisatie is klantgericht en flexibel, de profielsysteem componenten zijn op voorraad en wij zijn in staat om u snel en goed te helpen. Onze binnendienst- en buitendienstmedewerkers hebben genoeg praktische ervaring in het werken met profiel om u goed te adviseren.


Neem dan nu contact met ons op!


Minitec profielverbinder


Uniek: De Minitec profielverbinder
Deze verbinder reduceert uw kosten, ontwerptijd en fabricagetijd serieus! Uiterst voordelige en montagevriendelijke verbinder met minimale bewerking. Toepasbaar in allerlei constructies. De verbinder met zelftappende Torxbout M8 kan direct in het profiel geschroefd worden, zonder voorbewerking.

De voordelen

Zo eenvoudig is de Minitec profielverbinder:

   1. Profielverbinder tegen het profiel aanschroeven.
   2. Profiel met verbinder in het profiel schuiven.
   3. Met inbusbout aandraaien.
En Klaar...!

            

Profieldoorsnedes

Profieldoorsnedes blad 1
Profieldoorsnedes blad 2
Profieldoorsnedes blad 3
Profieldoorsnedes blad 4
Profieldoorsnedes blad 5
Profieldoorsnedes blad 6
Profieldoorsnedes blad 7